עובדי ויטה מתבצרים במפעל כדי להגן על פרנסתם. אין זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שבה מתבצרים עובדים במפעלים כדי לא לאבד את מקום עבודתם. בימים אלה נתון העולם במשבר כלכלי שסופו איננו נראה, ועימו המשק הישראלי. כדי לדעת מה צופן העתיד ומה יהיה עם המשבר, זה הזמן להביט אחורה, לשנות ה-30, לשנות השפל הכלכלי הגדול.
האם צפייה בסרטוני "טום וג'רי" תורמת לילדים או פוגעת בהם? מה הקשר בין סצינות מין בסדרה "בוורלי הילס" לשימוש באמצעי מניעה בקרב בני נוער?
ד"ר קרן איל, חוקרת תקשורת המונים, מספרת לקוראי אנציקלופדיה ynet על תחום מחקרה המרכזי, שעניינו אמצעי תקשורת המונים ובעיקר טלוויזיה, וחולקת גם הרגלי צפייה אישיים.
חוקרים הציגו בתחילת השבוע "טיוטה ראשונה" של רצף הבסיסים בדנ"א של האדם הניאנדרטלי. בתגובה לפרסום זה, אמר הגנטיקאי הידוע ג'ורג' צ'רץ' (שנחשב לאבי פרויקט הגנום האישי, ומי שעומד מאחורי שיטות חשובות למחקר גנטי שאיפשרו את פרויקט הגנום האנושי) שכעת ניתן להחיות את קרוב המשפחה האבוד של האדם בעלות של 30 מיליון דולר.
צ'רץ' הסביר כי בשיטת "השיבוט הרבייתי", יהיה ניתן להביא ללידה של אדם ניאנדרטלי, הלכה למעשה. חוקרים היום סבורים במידה רבה של ביטחון כי האדם הניאנדרטלי הוא לא אחד מאבותיו של האדם הנבון (המין אליו אנו, בני האדם, משתייכים), אלא ששניהם התפתחו מאותו אב קדמון - הומו היידלברגנסיס (או אדם היידלברג). מוחו של האדם הניאנדרטלי היה גדול יותר מזה של האדם הנבון, והסיבות להיכחדותו אינן ברורות.
ההצעה מעלה שאלות מוסריות רבות וסבוכות. עבורנו, הנושא מהווה הזדמנות לנסות ולפענח את הצעדים האחרונים באבולוציה של האדם, ולהכיר את המינים השונים בשבט האדם.
לטובת אלו שאוכלים, וגם לטובת אלו שאוכלים פחות, או יותר, מלמדת אותנו הכיתה האינטראקטיבית על מערכת העיכול.
מה קורה למזון מהשלב שאנו מכניסים אותו לפה ועד ששייריו מופרשים מהגוף? אנציקלופדיה ynet יוצאת למסע ארוך ומפותל בעקבות מערכת העיכול. כאן תוכלו לקבל הסבר מפורט, מסקרן וקל לעיכול.
חידה לחובבי טכנולוגיה: מה הקשר בין צירי זמן, פלאש, אינטרנט ואנציקלופדיה ynet? במילים אחרות, פלטפורמה פלאשית חדשדשה ונוצצת הצטרפה היום למערכת האנציקלופדיה, המחשה ראשונית תוכלו למצוא בשני הקישורים הבאים:
ניקולאוס קופרניקוס (1473 - 1543), שמו הלטיני של מיקולאי קופרניק, אסטרונום פולני, מגדולי האסטרונומים בכל הזמנים. למד מתמטיקה, אסטרונומיה, משפטים, תיאולוגיה ורפואה. באמצעות ספרו "על סיבובם של גרמי השמים" האיץ את המהפכה המדעית, ופתח את הדרך לעבודתו של אייזיק ניוטון...
שלטון בישראל - יש דבר כזה? ואם כן איך הוא עובד? אנציקלופדיה ynet מציגה מצגת אינטראקטיבית החושפת את נבכי מבנה השלטון במדינת היהודים.
ועכשיו לטקסט הרשמי: המשטר במדינת ישראל מושתת על פעולתן של שלוש רשויות: הכנסת, הממשלה ומערכת המשפט. אילו יחסי גומלין מקיימות הרשויות בינן לבין עצמן? כיצד הן משפיעות על פעולתם של גופים ציבוריים מרכזיים?
אחד מהרעיונות הנפוצים והמבלבלים ביותר שעוסק בהם ז'אנר המדע הבדיוני (או אחותו, הפנטסיה) הוא המסע בזמן. ואפשר להעביר זמן רב בדיון על הפרדוקסים שעולים מתוך הסיפורים שובי הלב הללו.
מהו הקשר בין הסיפורים הבדיוניים על מסע בזמן, ובין המדע? מהו בעצם הזמן?
בשאלות הללו עוסק טורו האחרון של ד"ר עמנואל לוטם, העורך המדעי של אנציקלופדיה ynet.
כל מי שצלל פעם, ואפילו רק שנירקל, יודע שברגע שהעיניים נפקחות מתחת למים, נגלה עולם מרהיב ושונה בתכלית מהעולם שביבשה.
פני המים מפרידים בין עולמנו המוכר והיבש, ובין עולם רטוב וזר, בין בעלי החיים שנושמים בקלות רבה אוויר, ובין אלו שצורכים את החמצן שלהם מומס בתוך המים. רק מחלקה אחת בעולם החי מצליחה להתקיים בנוחות רבה משני הצדדים של הגבול החד הזה.
אנחנו הרי אוהבים סיבות למסיבות, ומה יותר טוב מאשר תירוץ חגיגי לאכילת שוקולד חסרת אחריות? החג הזה מספק לכולנו תירוץ מצוין. אם יש לנו אהוב או אהובה לחגוג עמם את האהבה, הרי לנו התירוץ, ואם אין לנו בן או בת זוג, וחשקה נפשנו באחד - הרי זה תירוץ מצוין גם כן!
"שגר אותי סקוטי". טוב, כל עוד משגרים ישארו נחלתם העתידית של מהנדסי חלל והקפטנים שלהם, שגם ישמרו קרוב ללב את החלליות המפוארות והמהירות ממהירות האור, ניאלץ אנחנו להסתפק במכונית הפרטית שלנו.
במצגת האינטראקטיבית תוכלו ללוות את פרננדו דה מגלנס, ושקו דה גמה, רואלד אמונדסון ורוברט פלקון סקוט במסעותיהם חובקי העולם. חלקם יצאו למסע כדי להכיר טריטוריות שטרם התגלו (וטרם נכבשו...), וחלקם יצאו למסע כדי למלא משימה אחרת (בשירות המלך כמובן), אבל הגיעו לבסוף למקומות בלתי צפוים, וזכו לתהילת עולם. תהילת עולם חדש.
המצגת מספקת לגולשים הזדמנות להכיר את סיפור חייהם של האנשים הללו, ולחקור מעט את העולם שאנו מכירים היום, גם בזכותם, מזווית היסטורית.
רוב האנשים חושבים על אנציקלופדיה ynet ומדמיינים כסף גדול, מכוניות מהירות, בתי מלון מפוארים וחופשות יוקרתיות בארצות אקזוטיות.
כל זה כמובן נכון, אבל במקביל עשיית האנציקלופדיה מלווה בלא מעט עבודה קשה, או כמו שנהוג לומר במחוזותינו: "אם זה היה קל, ויקיפדיה היו עושים את זה".
בבלוג זה נציג בפניכם עדכונים נבחרים וחינמיים בהחלט לפירותיה של אותה עבודה קשה, נשמח אם תקראו ונשמח עוד יותר אם תתנו פידבק (חיובי או ממש ממש חיובי, זה לא משנה).